Przeczytaj więcej o mnie

Cześć!

Mam na imię Magda, jestem dietetyczką kliniczną i psychodietetyczką. Swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem zaczęłam bardzo niezdrowo - od zaburzeń odżywiania. Być może to właśnie sprawiło, że zdecydowałam się na zawód psychodietetyka. Wiem dokładnie jak to jest nie mieć kontroli nad tym co i ile się je. Wiem też jak to jest widzieć w swoim ciele tylko to, co złe. Dlatego przede wszystkim chcę pomagać w budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem nie tylko na czas współpracy, ale na całe życie.

Dlaczego warto mi zaufać?

Wykształcenie i doświadczenie

Skończyłam studia licencjackie i magisterskie z dietetyki na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym oraz studia podyplomowe z psychodietetyki. Ukończyłam szkolenia z psychologii dla dietetyka i psychodietetyki. Należę do Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Ukończyłam szkolenie SOIT School of insulinresistance therapy organizowane przez Fundację Insulinooporność i otrzymałam certyfikat Specjalisty Przyjaznego Insulinoopornym. Dietetyka jest nie tylko moją pracą, ale też największą pasją, dlatego swoją wiedzę staram się cały czas poszerzać na konferencjach i rzetelnych szkoleniach. Ponadto brałam udział w badaniu klinicznym, w którym pomagałam badać funkcję bariery jelitowej u kobiet z chorobą Hashimoto. Jestem współautorką broszury edukacyjnej dla pacjentek z niedoczynnością tarczycy, pt. "Dietoterapia autoimmunizacyjnego zapalenia tarczycy" (ISBN: 978-83-65098-86-3). Jestem również współautorką publikacji naukowej "Dysbioza mikrobiomu jelitowego w anoreksji psychicznej" (e-ISSN: 17322693), opublikowanej w Postępach Higieny i Medycyny Doświadczalnej.

Indywidualne podejście

Staram się uczyć, że nie ma produktów dozwolonych i zakazanych. Bardzo ważne jest dla mnie budowanie zdrowej i elastycznej relacji z jedzeniem, bez wzbudzania poczucia winy. Staram się również, by współpraca była jak najbardziej wagoinkluzywna, a więc nie skupiona na masie ciała, lecz innych wskaźnikach - takich jak samopoczucie, pewność siebie, wyniki badań, kondycja, budowanie zdrowszych nawyków. Podczas współpracy duży nacisk kładę na edukację żywieniową, dzięki której stopniowo nauczysz się komponować posiłki samodzielne. Natomiast dzięki psychoedukacji, narzędziom i ćwiczeniom do pracy własnej zrozumiesz jak jedzenie łączy się z emocjami oraz dowiesz się jak sobie z tym poradzić.

Moje certyfikaty