Przeczytaj więcej o mnie

Cześć!

Mam na imię Magda i jestem dietetyczką.

Swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem zaczęłam bardzo niezdrowo – od zaburzeń odżywiania. Być może to właśnie sprawiło, że zdecydowałam się na zawód dietetyka. Wiem dokładnie jak to jest nie mieć kontroli nad tym co i ile się je. Wiem też jak to jest widzieć w swoim ciele tylko to, co złe. Dlatego przede wszystkim chcę pomagać w budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem nie tylko na czas współpracy, ale na całe życie.

Dietetyka

Ukończyłam licencjat i właśnie kończę studia magisterskie z dietetyki klinicznej na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Ogromnie ważna jest dla mnie holistyczna współpraca, oparta nie tylko na wiedzy medycznej i żywieniowej, ale przede wszystkim elastycznym i indywidualnym podejściu. Z tego powodu skończyłam kursy Psychologia dla dietetyka oraz Psychodietetyka w praktyce, a aktualnie zaczynam kolejne studia – na kierunku psychodietetyka.

Należę do Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Jestem członkinią SKN Fizjologia Płodności na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Ukończyłam szkolenie SOIT School of insulinresistance therapy organizowane przez Fundację Insulinooporność i otrzymałam certyfikat Specjalisty Przyjaznego Insulinoopornym. Dietetyka jest nie tylko moją pracą, ale też największą pasją, dlatego swoją wiedzę staram się cały czas poszerzać na konferencjach i rzetelnych szkoleniach.

Aktualnie mam przyjemność brać udział w badaniu klinicznym, w którym pomagam badać funkcję bariery jelitowej u kobiet z chorobą Hashimoto. Jestem współautorką broszury edukacyjnej dla pacjentek z niedoczynnością tarczycy, pt. „Dietoterapia autoimmunizacyjnego zapalenia tarczycy” (ISBN: 978-83-65098-86-3). Jestem również współautorką publikacji naukowej „Dysbioza mikrobiomu jelitowego w anoreksji psychicznej” (e-ISSN: 1732-2693), opublikowanej w Postępach Higieny i Medycyny Doświadczalnej.

 

Certyfikaty