Przeczytaj więcej o mnie

Cześć!

Mam na imię Magda i jestem dietetyczką kliniczną. Swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem zaczęłam bardzo niezdrowo – od zaburzeń odżywiania. Być może to właśnie sprawiło, że zdecydowałam się na zawód dietetyka. Wiem dokładnie jak to jest nie mieć kontroli nad tym co i ile się je. Wiem też jak to jest widzieć w swoim ciele tylko to, co złe. Dlatego przede wszystkim chcę pomagać w budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem nie tylko na czas współpracy, ale na całe życie.

 

Wykształcenie i doświadczenie

Ukończyłam studia licencjackie i magisterskie z dietetyki klinicznej na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Praktykę zawodową zdobywałam w Poradni Chorób Metabolicznych Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku. Ogromnie ważna jest dla mnie holistyczna współpraca, oparta nie tylko na wiedzy medycznej i żywieniowej, ale przede wszystkim elastycznym i indywidualnym podejściu. Z tego powodu ukończyłam szkolenia Psychologia dla dietetyka oraz Psychodietetyka w praktyce, aktualnie studiuję również psychodietetykę.

Należę do Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Jestem członkinią SKN Fizjologia Płodności na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Ukończyłam szkolenie SOIT School of insulinresistance therapy organizowane przez Fundację Insulinooporność i otrzymałam certyfikat Specjalisty Przyjaznego Insulinoopornym. Dietetyka jest nie tylko moją pracą, ale też największą pasją, dlatego swoją wiedzę staram się cały czas poszerzać na konferencjach i rzetelnych szkoleniach.

Brałam udział w badaniu klinicznym, w którym pomagałam badać funkcję bariery jelitowej u kobiet z chorobą Hashimoto. Jestem współautorką broszury edukacyjnej dla pacjentek z niedoczynnością tarczycy, pt. „Dietoterapia autoimmunizacyjnego zapalenia tarczycy” (ISBN: 978-83-65098-86-3). Jestem również współautorką publikacji naukowej „Dysbioza mikrobiomu jelitowego w anoreksji psychicznej” (e-ISSN: 1732-2693), opublikowanej w Postępach Higieny i Medycyny Doświadczalnej.

 

Certyfikaty