O mnie
Cześć!
O mnie
Dlaczego możesz mi zaufać?
Wykształcenie
Skończyłam studia licencjackie i magisterskie z dietetyki na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym oraz studia podyplomowe z psychodietetyki. Ukończyłam szkolenia z psychologii dla dietetyka i psychodietetyki, a także studium w Ogólnopolskim Centrum Leczenia Zaburzeń Odżywiania (OCZO). Na swoim koncie mam też szkolenie SOIT School of insulinresistance therapy organizowane przez Fundację Insulinooporność i otrzymałam certyfikat Specjalisty Przyjaznego Insulinoopornym.
Działalność naukowa
Brałam udział w badaniu klinicznym, w którym pomagałam badać funkcję bariery jelitowej u kobiet z chorobą Hashimoto. Jestem współautorką broszury edukacyjnej dla pacjentek z niedoczynnością tarczycy, pt. „Dietoterapia autoimmunizacyjnego zapalenia tarczycy” (ISBN: 978-83-65098-86-3). Jestem również współautorką publikacji naukowej „Dysbioza mikrobiomu jelitowego w anoreksji psychicznej” (e-ISSN: 17322693), opublikowanej w Postępach Higieny i Medycyny Doświadczalnej.
Racjonalne podejście
Staram się uczyć, że nie ma produktów dozwolonych i zakazanych. Bardzo ważne jest dla mnie budowanie zdrowej i elastycznej relacji z jedzeniem, bez wzbudzania poczucia winy. Staram się również, by współpraca była jak najbardziej wagoinkluzywna, a więc nie skupiona na masie ciała, lecz innych wskaźnikach – takich jak samopoczucie, pewność siebie, wyniki badań, kondycja, budowanie zdrowszych nawyków. Podczas współpracy duży nacisk kładę na edukację żywieniową, dzięki której stopniowo nauczysz się komponować posiłki samodzielne. Natomiast dzięki psychoedukacji, narzędziom i ćwiczeniom do pracy własnej zrozumiesz jak jedzenie łączy się z emocjami oraz dowiesz się jak sobie z tym poradzić.